Canada - 30. juni til 12. juli 2022

Velkommen på en eventyrlig tur til Canada 30 juni til 12. juli 2022!

Denne turen har vært en suksess siden 1995 når vi første gang reiste til Canada med Norsk gruppe, vi har kun positive tilbakemeldinger fra denne turen, og etterhvert er vårt kontakt nett og vennekrets blitt veldig stor. Noes om kommer gott med når vi skal på besøk til indianere, cowboyer, farmere og sekter. Vi skal reise til Prærien og Rocky Mountains. Skal på kvegauksjon, rodeo og ekte saloon. Bli med oss på en tur utenom allfarvei!

PROGRAM

Dag 1 - torsdag 30. juni
Flyreise fra Norge - Edmoton - Alberta - Canada
Avreise fra valgt flyplass i Norge (dette tar vi ved bestilling). Hovedgruppen reiser fra Gardermoen kl 11.50, mellomlanding i Amsterdam kl 13.40, Avreise kl 14.40 deretter 9 timers kort flytur "over dammen" Gode filmer og mat gjør at flyturen går raskt.
Vi ankommer Prærien i Staten Alberta og byen Edmonton 15.30 lokal tid, som er 8 timer etter norsk tid. Vi finner bagasjen og går raskt igjennom tollen, for så å kjøre til hotellet som ligger rett i nærheten. Vi sjekker inn og samles etterhvert i restauranten. Vi spiser velkomstmiddag med Real Canada Beef. Reiselederen orienter litt om turen og plassen så er det god natt.
Dette er inkludert: mat på flyene, middag om kvelden.

Dag 2 - fredag 1. juli
Edmonton - Vermillion
Etter egg- og baconfrokost kjører vi 2 timer østover. Vi skal til Vermillion, en liten prærieby med mye landbruk og western life. Undervegs skal vi på besøk hos Hudderite-sekten. Arvid kjenner lederen i denne sekten og mange av de som bor her etter mange besøk. Vi får omvisning og vi får komme inn i hjemmene deres. Vi spiser middag sammen med dem og får et innblikk i en totalt anderledes kultur og levesett. Dette er et flott besøk, sektmedlemmene lever og driver en kjempestor gard (mange garder). Jeg lover at dette blir et av de mest gripende besøkene på reisen. Under vårt besøk er døtrene våre guider, som tar oss med i smågrupper og de forteller om livet sitt. Ta gjerne med en liten norsk gave til din guide. Vi kommer til hotellet i Vermillion utpå ettermiddagen. Etter innsjekk på hotellet, er det fritt frem for å ta seg en liten bytur på egenhånd. Dette er liten og oversiktlig by, så her kan vi gå og handle Western-klær på egenhånd. Om kvelden blir det middag på lokale Saloonen, hvor lokale farmere, Cowboyer og Indianere møte til middag og fest.
Dett er inkludert: Frokost, Lunch og omvisning hos Hudderite-sekten Middag

Dag 3 - lørdag 2. juli
Vermillion - Fair - Rodeo
Vi blir boende på det samme hotellet to netter til. Idag skal vi på Fair og Rodeo. Vermillion er midt i senter for slike arrangement på prærien. Reiselederenr oppdaterer seg på hvor der skjer mest spenne, slik at vi skal få med oss de aller beste opplevelsene. Om dagen er det Fair, som er utstilling av landbruksutstyr, levende dyr, hjemmelaget/kortreist mat, osv, Vi skal også få oppleve ekte rodeo, hvor råbarske cowboys rir okser, villhester osv. Gled dere til en fantastisk dag.
Dette er inkludert: Frokost, middag og inngangspenger på Fair og Rodeo

Dag 4 - søndag 3. juli
Vermillion - Indianer besøk-
Greitt med 3 netter på samme hotel, så slipper vi å pakke og vi får anledning til å bli litt kjent i den trivelige byen Vermillion. Dagens tur går nordover ca 80 km, her skal vi inn i et indianer-reservat og besøke og spise middag i lag med ekte indianere og få se hvordan de lever idag - på godt og vondt (dette er ikke en turistplass, men gamle venner av Arvid). Et meget kjekt besøk.
Dette er inkludert: Frokost, lunsj og besøk hos indianerne.


Dag 5 - mandag 4. juli
Vermillion - Regina - Saskatchwan
Etter frokost vender vi nesen østover. Vi har ca 5 timers kjøring før vi kommer til Earl Grey og hjem til Ivar og Louis Mæland. Ivar er Arvid sin storebror, som emigrerte til Canada da han var 17 år. Nå er han 53 år. Sammen med sin kone Louis og de to jentene de har ilag, har familien bygget opp sin egen ranch. Vi stikker innom på besøk og får vite om livet her på prærien. Dei driver med ulike produksjoner. Vi overnatter på et lokalt hotell. Vi er nå i staten Saskatchwan.
Dette er inkludert: Frokost, lunsj og middag.


Dag 6 - tirsdag 5. juli
Regina
Vi skal besøke ulike attraksjoner i Regina, blandt annet Headquarter for Royal Mountain Police, en maskinforhandler og. Den største Westerne klær, hatt, belter osv du noen gang har vært i..
Samme hotel siste døgn.
Dette er inkludert: Frokost og middag.


Dag 7 - onsdag 6. juli
Regina - Wainrigth
En dag på Prærien, alt kan skje..
Dette er inkludert: frokost og middag


Dag 8 - torsdag 7. Juli
Wainrigth - Drumheller - Red Deer
Pass på å ikke klø deg i hodet i dag! Vi skal på kveg auksjon! I Canada blir alt solgt på auksjon, også dyr som skal til slakteri går innom auksjonshuset. Ikke uvanlig med 3000 til 10000 dyr selges pr dag (!)på slik auksjon. Vi får orientering og omvisning. Og vi spiser burgere i lag med lokale farmere. Vi kjører innom Drumheller, som er en unik by, der den ligger i et grustak av Badlands (dårlig land). Her ble forresten de første dinosaurene funnet. I kveld sjekker vi inn i Red Deer.
Dette er inkludert: frokost og middag.


Dag 9 - fredag 8. Juli
Red Deer - Rocky Mountains
Dette er dagen hvor vi skal oppleve Canadas fantastiske natur. Vi kjører bil imellom Rocky Mountains! Vegen går oppi 2300 meters høyde og Vi stopper for å se de på de vakreste og mest kjente attraksjonene, Bannf og Lake louise. Det er ganske så vanlig å møte hjort og bjørner og annet vilt i denne nasjonalparken. Vi sitter trygt inni bussen, så ingen fare... Dette er en lang heldagstur, så vi kommer tilbake til hotellet om kvelden. Dersom noen heller vil ha en dag for seg selv i byen Red Deer, som har alle tilbud, er det fullt mulig. Byen er en skjikkelig Western by, med salooner, osv, men også down town med kunst og kafibarer..
Dette er inkludert: Frokost


Dag 10 - lørdag 9. Juli
Red Deer - Calgary
Dagstur (1,5 time) til Calgary rett sør av Reed Deer. I Calgary arrangeres verdens største Rodeo på denne tiden. Hele byen står "i kok. Jeg kommer tilbake med program om hva vi skal få med oss. Om kvelden blir de full fart på Billi Bobs som er en av Canadas mest aktive og største salooener og som ligger i samme bygg som hotellet vårt.
Søk opp Calgary Stampede på nett, Verdens største Rodeo osv
Dette er inkludert: Frokost


Dag 11 - søndag 10. Juli Red Deer
Dagens program står åpent, til Reiseleder har fått sjekket hva som skjer i området.


Dag 12 - mandag 11. Juli Reed Deer - Amsterdam
Idag blir det rolig formiddag ved bassenget eller i byen på handletur.
før vi går på flyet, som går fra Edmonton (1,5 time kjøring) kl 17.35.
Skrur klokka 8 timer mot Norge så blir natta kort.
Dette er inkludert: Frokost og middag


Dag 13 - Tirsdag 12. Juli Amseterdam - Norge
Velkommen hjem!
Flyet vårt mellomlander i Amsterdam kl 10.20 om morgonene og vi er på fly kl 14.30 og ankomst Oslo kl 16.20 ( kommer tilbake til dere som reiser fra andre flyplasser med klokkesletter. )


Pris pr person i dobbeltrom: Kr 33.600,-
- Tillegg for enkeltrom: Kr 4600,-

Hotellene har 2 store senger på hvert rom, som er beregnet på inntil 4 personer. Dersom noen ønsker å være 3 eller 4 stk på rommet, gis det kr 1200,- i rabatt pr person.

Tidlig Påmelding Rabatt: Vi merker der går færre fly og tidlig bokking er nødvendig for og sikre biletter til ok pris. Så alle som bokker turen innen 1 Januar får 2500 I tidlig rabatt.

Prisen inkluderer:
Alle Fly og flyskatter Oslo/Stavanger til Canada (ved evnt. andre flyplasser kan det komme tillegg)
Alle frokoster, nesten alle middager. Lunsjer (se program)
All transport i buss.
Besøk og omvisning hos sekt og indianere.
Inngang Rodeo på prærien.
Alle hotellovernattinger og all guiding av reiseleder.
De aller meste er inkludert. Her behøves nesten bare lommepenger til egen handling.

Litt om turen:
Denne turen passer for abselutt alle, menneskene og nature vi møter innponere alle og setter varige gode minner.
Canada er et fantastisk land å være gjest i!
Hit har mange nordmenn utvandret i forrige århundre og gitt et godt inntrykk av nordmenn, slik at vi føler oss veldig velkomne.
Arvid Mæland er Reiselder og er bejelpelig med alt en måtte lure på.

Vi tar forbehold om at dagsprogram kan bli bytta litt på da me skal besøke mangen og dette må passé. Men me skal på alt som står i programet!
I april motar alle deltakere oppdatert info.

Reiser du åleine, eller har mere ferie:
Mangen reiser å leine, me setter folk i kontakt som vil dele rom. Har du mere ferie å vil utsette heimreisen, kan dette gjøres uten ekstra kostnader.

Spørsmål:
Send oss en mail eller på Facebokk om du har noen spørsmål.. Vi gler oss til og svare dere da Canada er et av våre abselutt favoritt land. Trygt å Gott, spenne å Flott!

Påmelding direkte til Drømmeturer A/S:
91 61 31 41 ikke mobil signal så send melding så ringer eg oppatt.
Eller aller helst e-mail til arvid@drommeturer.no

Betaling:
Ved påmelding faktureres 10.000 kr i depositum, restbeløp f.f. 10 mai.
Vanlige regler for pakkereiser, tilsendes på førespørsel.
Drømmeturer A/S er medlem i reisegarantifondet.

Cowboy Arvid Mæland er reiseleder på hele turen