Brazil - Paraguay -
Carneval i Rio De Janeiro
18 februar til 3 mars. 2022

Notura Fagtur


Her starter turen ved noen av verdens mektigeste vannfall.

Dette er en tur eg verkelig gleder meg til. Har vært på 13 karneval i Rio og på mangen rundturer. Turen eg nå har lagt opp starter med dem vanvittige vannfallene Foz Do Iguacu. Dessen er så store at både Argentina - Paraguya og Brazil grenser her. Så skal vi kjøre nordøstover gjennom enorme landbruksområder, før vi vender nasen sør til Rio De Janeiro og Carnevalet som er Verdens mest Spektaulære show. Gled dere.


Broen over fra Brazil til Paraguay.

1. Fredag 18 Februar. Norge - Foz Do Iguacu ( Brazil )
Vi organisere flyvingen etter hvor du bur, enten via Oslo eller direkte til London. Vi flyr med SAS og deiras sammerbeids partnere. Flyet fra London til Sau Paulo går kl 20.35, og vi flyr natt og lander neste dag. Filmer og goe mat og stiller klokken tilbake noen timer før vi lander i Sau Paulo ( en av verdens største byer )
Inkludert: mat på flyene.

2. Lørdag 19 feb. Foz Do Iguacu
Annkomst Sau Paulo kl 05.20 om morgonen, pass kontroll og videre kl 07.20. en goe time og vi lander i Foz Do Iguacu. Her møtes vi av bussjåfør og kjøre 30 minutter til hotellet. Her venter velkomst drink og Lunch. Tar oss en tur i bassenget og sjekker inn straks dem er klare. Kommer oss litt til rette og litt slapp off, om kvelden skal vi sjå på dem enorme vannfallene som er like ved hotellet og spise vanvittig god mat.
Inkludert: Lunch - Middag


Spenne å besøk Favelaen.

3. Søndag 20 feb. Foz Du Iguazu - ( Paraguay )
Må ha med osse Paraguay når vi først er så nær, er kun over en bro så er vi i nytt land. Vi skal en runde og sjå på litt landbruk og litt lokalt spennene. Er en Norman som bur her som har sin bestemor fra Klepp på Jæren. Mer om dages opplegg etter hvert. Tilbake til hotellet til Middag. Forbeholde om grensen er enkel og passere.
Inkludert: Frukost - Lunch - Middag grense passering.

4. Mandag 21 feb. Foz Du Iguacu - Londerina
Frukost, utsjekk hoteller kl 08.00 vi har turens lengste etappe i buss i dag, 7 timers kjøring til Londerina. Vi kjøre i Landbruksområder. Stopper på en kaffiplantasje og ulike points off intrest. Fremme i Londerina sjekker vi inn og går ut på en grei uteresturant og spiser middag.
Inkludert: Frukost - Lunch - Middag.

5. Tirsdag 22 feb. Londerina - Ribeirao Preto
Når dette programmet skrives så jobber eg samtidig med dem ulike besøkene vi skal på. I dag skal vi kjøre ca 5 timer og stopper under vegs. ( kommer mer detaljer nærmere avreise )
Inkludert: Frukost - Middag.
Hvete og kraftfor produksjon presser vekk Regnskogene.


6. Onsdag 23 feb. Ribeirao Preto - Patos De Minas

Tolken og Guiden på turen ( Debora ) gler seg nå. Etter noen timers kjøring så kommer vi til hennes familie og hjem by Patos De Minas. Vi skal nå få møte hennes familie og venner og lære mer om livet på Landsbygda i Brazil. Fest og mye goe mat og mye spenne menneske møter i kveld.
Inkludert: Frukost - Lunch - Middag å fest.

7. Torsdag 24 feb. Patos De Minas
Dagens program blir som følger, gardsbesøk - hjemme besøk - rusle i rolig småby. Kvelden blir en suprise.
Inkludert: Frukost - Lunch - Middag.

8. Fredag 25 feb. Patos De Minas
Dagens program står åpent som en fridag til å oppleve småbyen eller slappe av ved basseng, lokal uteresturant.
Inkludert i dag: Frukost - Middag.
Blir spenne å komme hjem til familien til Deobra guide.


9. Lørdag 26 feb. Patos De Minas - Belo Horizonte

Nå er det videre att, vi skal kjøre til Belo Horizonte. Dette er en av Brazil sine største byer. Sau Paulo er større, men Belo er større en Rio. Kjøre i gjennom ulike landskap og Landbruks områder. Vi skal besøke en Favela i dag og få et inblikk i hvordan folk lever sine liv her.
Inkludert i dag: Frukost - Middag.

10. Søndag 27 feb. Belo Horizonte - Rio De Janeiro
Nå er det siste etappe med buss på denne turen. Vi ankommer Rio De Janeiro midt på dagen, insjekk hotellet og avslappene ettermiddag. Om kvelden skal vi spise på en Sjohaskeria Resturant. ( der serveres alle slags kjøtt og mye godt tilbehør )
Inkludert i dag: Frukost - Lunch - Middag.

11. Mandag 28 feb. Rio De Janeiro
Rio er i fest stemmning, det danses i gatene. Dagen kan du bruke på Copacabana eller ipanema ( velg strand selv, Rio omkranses av 7 fantastiske strender ) Om kvelden skal vi ned på "stadium" der som vi har sett på tv. Her er det ufattelig flotte kreasjoner, dem ulike samba klubbene i Rio konkurere om å være mest mulige spektulære.
Inkludert i dag: Frukost - Middag - Inngang Carneval stadium.


12. Tirsdag 01 mars. Rio De Janeiro

Sen frukost, festen i går sitter i. En runde i Rio med bussen, stopper ved kristus statuen, så kan dem som vil ta gondoler til toppen av sukkertoppen ( fjellformasjon som ser ut som en sukkertopp midt inne i byen ) om kvelden er det fotball kamp på verdens største fotball stadium Marcana.
Dagen fyker og vi nærmere oss slutten for denne gang.
Inkludert i dag: Frukost - Middag - Fotballkamp - Tur til Kristus st.


13. Onsdag 02 mars. Rio De Janeiro - Norge
Lar dagens program stå åpent, handel, uteresturant, strand osv. Klokken 17.00 kjøre vi til flyplassen, kl 20.05 går flyet retning London.

14. Torsdag 03 mars. Norge.
Ankomst London kl 13.15, videre direkte til din heimby eller Oslo for videre hjemreise.

Takk for laget!


Pris pr stk 39.900 kr. Tillegg for enkeltrom 4700 kr

Inkludere:
Alle fly og Flyskatter. Adle overnattinger på hotell.
Alle Frukoster - dem fleste luncher - Alle middager. Inngangspenger som en ser i program. Fotball kamp, fest og opplegg i Patos De Minas. Reiseleder Arvid Mæland - Guide og tolk.
Det aller meste er inkludert i turen.

Endelig Avreise:
Denne turen har våre planlagt lenge og mangen har vente på avreise, eg ble kontakte av noen som skal med og spure om me skulle reise. Da satte eg i gang å sjekke, gjekk inn på en side der normenn som bur i Brazil kommunisere, eg spurde dem om det ville annbefale og reise nå med denne gruppen ? 19 av 20 svar var at dem annbefaler og reise. Alle som er med på denne turen vet om sitivasjonen. UDI har ingen restreksjoner på reise nå og alik eg ser det er det kun vaksine pass som trengs. Eg har kontaktet alle som var påmelde og noen kan ikke dessen datoene pga husbygging og andre ting.. men dem fleste er med. Så da er der ledige plasser og eg håper dere kan hjelpe meg og invitere med flere, eg gler meg veldig.. kan komme ting som lager litt forandringer i programmet. Men dem tar vi ettervert.. Helsing Arvid

Straks dere betaler inn kjøper eg flybiletter, send derfor meg en kopi av første siden i passet på mail slik eg har all rett info. ( noen har allerede sent ) så kommer info om evt endringer i opplegget og liste om hva vi må ha med oss i November.
Helsing Arvid

Vaksina
Sjekk med ditt lokale vaksine kontor, dette kommer litt ann på hva du har fra før. Sei du skal på Landsbygda i Brazil ( ikke jungelen ) Covid.

Litt Fakta om Brazil verdens 5 største land.
Hovedstad: Brasilia. Innbyggertall: Ca 205 millioner. Språk: Portugisisk
Styreform: Føderal republikk. Myntenhet: Brasilianske real
Tidssone: UTC -2 til -5 (tre til seks timer bak Norge)
Grenser til: Fransk Guyana, Surinam, Guyana, Venezuela, Colombia, Peru, Bolivia, Paraguay, Argentina og Uruguay
12 til 17 februar er årets Carneval, det feires i heile Brazil men klart størst i Rio.
Vi treng ikke visum, ordner med oppholdstillatelse ved annkomst Brazil.

Her skal vi..

Påmelding:
For mer info om ting vedrørene turen: Ring Arvid på mobil 91 61 31 41
Eller send email, arvid@drommeturer.no

Betaling: Ved påmelding.

Turen passer for alle med litt eventyrlyst, er totalt 25 timer med busskjøring, dette er fordelt på mangen dager. Er nødvendig for at vi skal komme steder få eller ingen turister reiser. Med på turen er Debora som møtte en Bjerkreims bu som var med meg på tur til Brazil for 17 år siden. Dette møte endte opp med Debora flytta til Bjerkreim og gifta seg, sammen har dem flere barn og Debora snakker godt norsk og er våre lokale guide og oversetter. Brazil og Rio har litt rykte på seg for å være litt farlig, vi kjenner byen og landet og passer på at vi ferdes trygt å gott. ( har på 13 turer ikke opplevd noe farlig for mine grupper ) Været er omvendt av Norge og vi kommer til sommeren som kan være varm, men ikke noe problem, ( ca 28 grader ) fine komfertable busser med aircondition.

Forandringer i program:
Vi skal alle steder som står i programmet, men det kan komme forandringer. Dette pga dag for fotball kamp ikke er bestem enda, når vi får best program under Carnevalet. ( finaler osv ) og så skal vi på mangen spenne ting som det jobbes med frem til avreise. Justeringene blir oppdatert før avreise.
Dette trur eg blir en veldig populært tur, om en benytter seg av tidlig påmeldings rabatt så er dette en veldig rimelig tur til Carnevals tid å være.
Dette er en Nortura Fagtur, men alle kan være med. Dem som reiser er vanligvis norske opplevelse hungrige par og enslige, fra heile landet.

Drømme turer er medlem i Reisegarantifondet!

Reiseruten i bilde over..